Onze projecten

 
 

Job
Coaching

Jobcoaching: De jobcoaches van Tot Uw Dienst vzw zijn er voor iedereen die bepaalde hindernissen of drempels ondervindt bij het zoeken en vinden van een (nieuwe) job. Via een intakegesprek bekijken de jobcoaches samen met de werkzoekende waar deze tegenaan loopt, luisteren ze naar hun wensen en bespreken ze de mogelijkheden. In samenspraak met de werkzoekende maakt de jobcoach een overeenkomst én een persoonlijk actieplan op. Het persoonlijk actieplan is op maat van de werkzoekende en bijgevolg individueel. Het bevat de belangrijkste aandachtspunten voor die bepaalde werkzoekende.

Onze jobcoaches volgen de werkzoekende op via opvolgingsgesprekken en geven ook telkens opdrachten mee. Samen wordt gezocht naar mogelijkheden om zichzelf beter te leren kennen en om inzicht te krijgen in hun persoonlijke situatie. Kwaliteiten, motivatie, sollicitatievaardigheden, werkattitudes, omgangsvormen en communicatie worden getraind in workshops en jobtafels.

 

Loopbaanbegeleiding:
Voor wie?

Voor iedereen met een job die op zoek is naar een nieuwe richting of nieuwe uitdaging.

Wij zijn ook sterk in het werken met mensen in een sociaal economisch bedrijf.

Wat?

Een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Een intakegesprek: we analyseren jouw vraag/wens en komen tot een plan van aanpak op maat

Verdiepingsgesprek: actief aan de slag gaan met verschillende methodieken waarin we jouw doelen concreet maken.

Het resultaat is een actieplan die tegemoet komt aan jouw noden/wensen

Daarna heb je nog 1 jaar recht op nazorg

Gegevens worden vertrouwelijk behandeld en privacy gerespecteerd

Hoe loopbaancheques aanvragen?

Online via ‘mijn loopbaan VDAB: kies in het rechtermenu de link ‘aanvraag loopbaancheques’

Telefonisch op het gratis nummer: 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19u)

Hulp nodig ? Contacteer ons!

Praktisch en prijs

Iedere werknemer (die minstens 1 jaar voltijds aan het werk is) heeft recht op 2 x 4 uren loopbaanbegeleiding. Je kan dit in 1 maal opnemen of 2 maal binnen 6 jaar.

€ 40 eigen aandeel voor 1 pakket – de regering betaalt de rest

De loopbaancheques zijn 3 maanden geldig vanaf uitgiftedatum

Lees hier meer over loopbaanbegeleiding
 

Loopbaan
Begeleiding

Onze loopbaanbegeleiders

Myriam Viane: myriam@totuwdienstvzw.be
Gsm: 0478/702 251 – FB: jobcoach Myriam

Steven Vanderiviere: steven@totuwdienstvzw.be
Gsm: 0477/065 218 – FB: jobcoach Steven

Info voor werkgevers

Als werkgever kan je de loopbaancheque vrijblijvend promoten of sponsoren aan je werknemer. U mag als “derdebetaler” fungeren. Dat wil zeggen dat je kan aanbieden om het persoonlijk aandeel (€ 40 per loopbaancheque) van je werknemer terug te betalen.

Dit aanbod is strikt vrijblijvend voor de werknemer, er mag geen druk uitgeoefend worden. Neem contact met ons op voor meer info over alle voorwaarden of andere vragen.

Klik hier voor alle info voor werkgevers
 
 

Werkplek
leren

Werkplekleren: De jobcoaches van Tot Uw Dienst vzw staan in voor bemiddeling naar werk via diverse vormen van werkplekleren. De leerdoelen worden bepaald via een opleidingsplan. Tijdens dit werkplekleren zijn de werkplekcoachen er. Ze zorgen namelijk voor begeleiding op de werkvloer, zodat de aangeleerde competenties nog worden versterkt.

 

Eigen strijkatelier: Je kleding steeds piekfijn gestreken zonder moeite? Het kan! In ons leerwerkatelier zorgen we voor al je strijkwerk. Onze strijksters zijn professioneel opgeleid en gaan voor kwaliteit. In ons atelier werken we dan ook met moderne, professionele apparatuur. Kom eens langs en je zal het merken: ons personeel ontvangt je met een warme glimlach en verzorgt je kleding tot in de puntjes. Betaling kan met factuur (voor bedrijven of zelfstandigen) of cash.

Jouw voordelen:

Betrouwbaar: je brengt je strijkwerk bij ons en op het afgesproken moment haal je het weer op

Kwaliteit: we investeren in de voortdurende opleiding en ondersteuning van onze strijksters. We gebruiken alleen goed onderhouden professionele machines

Op maat: we houden rekening met je wensen, hemden op kapstok of gevouwen, met of zonder plooi in de mouwen, met of zonder gebruik van stijfsel, enz.

 

Eigen
Strijkatelier

Wil je bij ons werken?

Wij werken met artikel 60 en staan open voor stages.

Leerwerkatelier logistieke diensten zoekt opdrachten! Geef leerwerkkansen!

Meer info?

Download infobladOpdrachten Leerwerkatelier
 
 

Logistieke
Tot-Uw-
Diensten

Logistieke Tot-Uw-Diensten: Poetsen ter plaatse en op de werkvloer van bedrijven. Voorbeeld: in Sint-Idesbald worden poetsdames ter plaatse opgeleid.

 

Taalondersteuning: Onze jobcoaches bieden indien gewenst ook extra taal-ondersteuning en/of basisvaardigheden in ICT. De werkzoekende krijgt tips mee om zichzelf beter te kunnen ‘verkopen’ op de hedendaagse arbeidsmarkt. Op die manier krijgt de werkzoekende een beter zicht op zijn eigen competenties en bouwt hij zelfvertrouwen op.

 

Taal
Ondersteuning

 
 

Vorming:
Solliciteren
Op Maat

Vorming: Solliciteren op maat: Alles rond solliciteren op maat van de werkzoekende en het bedrijf dat ze viseren. Zowel gericht op handenarbeid als intellectueel werk.

 

Duaal leren - School en arbeid combineren: Binnen ‘duaal leren’ combineren leerlingen een brede schoolse opleiding met ervaring opdoen op de werkvloer. In (maatwerk)bedrijven kunnen ze terecht voor werkplekleren. Kortom, het ‘traditionele’ schoolgaan wordt gecombineerd met het opdoen van beroepservaring. Dit biedt de leerlingen meer en betere kansen op de arbeidsmarkt. Dankzij een goede samenwerking van onderwijs, werk en ondernemingen staat kwaliteit voorop!

Momenteel heeft de school een samenwerkingsverband met vzw Tot Uw Dienst, Kringwinkel Midwest en wordt ondersteund door Stad Roeselare­­. Ze werken aan een proefproject rond dit ‘duaal leren’, voor BuSO leerlingen van onze school.

 

Duaal Leren

 
 

Outplacement

Outplacement: Bij wet is bepaald dat werknemers die langdurig in dienst van een bedrijf werkten, bij ontslag begeleiding moeten krijgen via de werkgever om in een nieuwe job te kunnen groeien. In de praktijk doet de werkgever dan een beroep op de diensten van Tot Uw Dienst die het outplacement op zich neemt van A tot Z.